Världsklass blir ännu bättre

Världsklass blir ännu bättre

Världsklass blir ännu bättre

Najadvarvet som ligger på Orust har en stark båtbyggartradition. Havet och skickliga båtbyggare har sedan starten år 1971 skapat segelbåtar med utsökt kvalitet och känsla för detaljer.

Najad har på kort tid lanserat flera nya modeller och det är nu dags att presentera Najad 450CC, som är en förädling och utveckling av Najad 440 CC. En rad förbättringar har lett till att varvet lanserar 450CC som en av sina mest utvecklade modeller. 450CC är resultatet av varvets filosofi där tradition och känsla för detaljer kombineras med enastående seglingsegenskaper och komfort.

Utvändigt har nydanande design på däck och överbyggnad förfinat båtens karaktär. Stäven har rätats upp för att ge en längre seglande vattenlinje och en mjukare gång i sjö. Rigg och segelplan är optimerat för en 108 % genua, vilket ger effektiv och lätthanterlig segling på kryss samtidigt som sikten mot lä förbättras avsevärt.

Däcksytorna har gjorts större och renare från beslag. Peket är nu integrerat för hantering av Code Zero och gennaker, med enklare ombordstigning som bonus. Sittbrunnen är nu både längre och bredare, vilket ger större komfort till havs och i hamn. Fall- och trimlinor leds under rufftaket för att hålla ordning på däck och i sittbrunn.
Inredningslayouten ger nu även utrymme för att välja tre kabiner som alternativ till tidigare två kabiner, vilket är perfekt för segling med vänner eller för att skapa möjlighet för tonåringarna att hänga med ett par år till. Invändigt har mer utrymme skapats genom att båtens totala volym utnyttjats bättre. Betydligt fler ljusinsläpp medverkar till att skapa ljus och rymd till salong och kabiner.

Den omfattande utrustningslistan är hos Najad alltid standard.

NAJAD – Yachts of Sweden